PEDAGOXÍA QUEER E EDUCACIÓN LINGÜÍSTICA: UNHA APROXIMACIÓN A TRAVÉS DA REFLEXIÓN - Amarelo, Daniel (Estudos Linguísticos e Literários, 2021)
Este traballo visa reflexionar sobre a integración na aula de lingua(s) dunha pedagoxía queer e emancipadora que cuestione a heteronormatividade e o binarismo sexo-xenérico. Ao longo destas páxinas, realizamos unha incursión pola teoría queer aplicada á docencia e contextualizada no sistema educativo da Galiza e propomos algunhas intervencións didácticas a modo de propostas performativas que poderían ser testadas no futuro. Presentamos esta aproximación como un ensaio que tenta incorporar ao ensino secundario unha forma de ser docente e de ser alumnx que se centre no fluído, na (procura da) pregunta máis do que na resposta clara e unívoca e na experimentación por medio do xogo lingüístico. Para iso, repasamos os principais fundamentos das pedagoxías queer en articulación coa lingüística e co ensino de linguas, para fecharmos con algunhas actividades posidentitarias para as aulas de galego/portugués.