A APOTEOSE ERÓTICA DE CLAUDIO RODRÍGUEZ FER - Souza Filho, Leilson Assad de; Valladares, Saturnino (Estudos Linguísticos e Literários, 2021)
O objetivo deste artigo é apresentar “Somente a apoteose”, primeira parte da obra Uma temporada no paraíso do poeta galego Claudio Rodríguez Fer. Com este propósito mostrarei alguns poemas nos que predominam a temática erótica, o compromisso social e a utopia libertária. Além de A dupla chama de Octavio Paz, usarei como embasamento teórico os estudos de especialistas neste autor, como Saturnino Valladares, Olga Novo e Natalia Regueiro. De grande riqueza temática, os micropoemas de “Somente a apoteose” mantêm as características que referenciam o poeta como pioneiro no tratamento do erotismo na literatura galega.